0rk.nl
Image default
Woning en Tuin

Aluminium kozijnen kopen

Aluminium kozijnen worden niet vaak gekozen als je dit afzet tegen houten of kunststof kozijnen. Een aluminium kozijn heeft een strakke en elegante look. Veel mensen zijn vooral bekend met de houten en kunststof kozijn. Voor de mensen die niet bekend zijn met een aluminium kozijn hebben wij de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

De voordellen van een aluminium kozijn

Het materiaal aluminium heeft de eigenschap duurzaam. Het woord aluminium kozijn zegt al genoeg. Het kozijn is van aluminium gemaakt en is daarom duurzaam. Eveneens is het materiaal niet schadelijk voor het natuur. Ten opzichten van de houten kozijn is het materiaal aluminium onuitputbaar. Tevens kun je alle oude aluminium kozijnen hergebruiken.

Nog een voordeel van een aluminium kozijn is dat het onderhoudsarm is. Het materiaal trekt geen stof of vuil aan waardoor je het bijna niet schoon hoeft te maken. Het enige onderhoud wat je aan een aluminium kozijn hebt is dat het om de enkele jaren gereinigd en geconserveerd moet worden.

Voor de liefhebbers zijn de aluminium kozijnen in verschillende soorten kleuren te verkrijgen. De kleur brengen ze aan met een oppervlaktebehandeling op het aluminium.

Nadelen van aluminium kozijn

Net als alle kozijnen hebben aluminium kozijnen ook nadelen. Eén van de nadelen is dat een aluminium kozijn slechter isoleert dan de houten kozijn en de kunststof kozijn. Dit geeft niet aan dat een aluminium kozijn heel slecht isoleert. De isolatiewaarde tussen de aluminium kozijn en de houten- en kunststof kozijn verschillen niet veel.

Een aluminium kozijn kun je niet schilderen wanneer je de kleur niet meer mooi vindt. Dit kun je wel wanneer je voor een houten kozijn kiest. Het grootste nadeel van een aluminium kozijn is dat het duurder is dan zijn concurrenten. Een aluminium kozijn is al 20 procent duurder dan een kunststof kozijn.

Oppervlaktebehandeling

Zoals eerder vermeld worden de aluminium kozijnen behandeld met een oppervlaktebehandeling zodat ze een kleur krijgen. Er zijn diverse oppervlaktebehandeling waarmee je verschillende effecten kunt creëren. Een voorbeeld van een oppervlaktebehandeling is de vlakke moffeling. Door deze oppervlaktebehandeling toe te passen creëer je een gladde oppervlakten. Indien je toch liever een korreliger look wilt kun je kiezen voor de moffeling met structuurlak.

http://kozijndiscounter.com/aluminium-kozijnen/