0rk.nl
Image default
Internet

Afmetingen van een inloopdouche berekenen doe je zo

Een inloopdouche kan een mooie aanwinst zijn voor de badkamer. Tegenwoordig zijn er veel moderne douchen te verkrijgen met mooie stijlvolle glazen deuren en ruime douchebakken om in te staan zodat het water goed wegloopt via de afvoer. De afmetingen van een inloopdouche moeten in verhouding staan met de maten van de badkamer. Dit geld ook wat betreft de afmetingen van een vrijstaand bad. Een inloopdouche geeft een ruimtelijk effect. Een douchecabine daartegen is helemaal afgesloten waardoor er zo min mogelijk water de badkamer inkomt. Naast een douche kan soms bij voldoende ruimte een bad worden geplaatst die net even wat extra geeft aan de badkamer.

De maten van een douchebak bepalen

Kleine badkamers zijn badkamers die niet groter zijn dan 2 x 2 meter. Hiervoor neemt een grote douchecabine of douchebak al te veel ruimte in beslag. Er moet ruimte over blijven om te staan, maar ook voor de wastafel. 80 x 80 cm douchebakken zijn geschikt voor kleine badkamers. Maar ook 70 x 70 cm is mogelijk. Je moet jezelf nog wel kunnen bewegen in de douche. Een inloopdouche heeft een glazen wand en geen douchebak. Een gemiddelde badkamer kan prima met een 90 x 90 cm douchebak overweg als standaard formaat. Het afmetingen van een inloopdouche worden bepaald door de wand en de hoeveelheid ruimte die er is om te douchen. Voor een douchecabine is een halfronde douchebak ruimtebesparend.

Het plaatsen van een inloopdouche en bad

De beste formaten voor inloopdouches die worden gebruikt zijn minimaal 120 x 90 cm om je goed te kunnen bewegen tijdens het douchen. Ook een douchecabine moet voldoende ruim zijn om fatsoenlijk in te kunnen douchen. Er is vaak iets meer ruimte voor een bad in middelgrote tot grote badkamers. Ligbaden zijn niet geschikt voor kleine vierkante badkamers. Een vrijstaand bad is meestal een ligbad waarin je lang uitgestrekt kunt genieten. De afmetingen van een vrijstaand bad bedragen gemiddeld tussen 170 – 180 cm in lengte en in breedte 70-90 cm om te kunnen ontspannen. Sommige baden zijn 200 cm lang.

https://sanikoning.nl/

Related posts

Van video tot MP3 of van PDF tot Doc: AnyConv converteert bijna alles

Kun je alle pannen voor inductie gebruiken?

Goedkope webhostingservice