0rk.nl
Image default
Banen en opleidingen

10 redenen om nu van baan te wisselen

Sommige situaties maken het noodzakelijk voor een werknemer om van baan te veranderen. Als je loopbaan zich op een dood spoor bevindt in je huidige baan, of omdat het nodig is om je baan te verlaten ter wille van je emotionele welzijn of veiligheid, op bepaalde momenten in iemands leven kan het nodig zijn om aan de slag te gaan met outplacement.

Maar, hoe weet je nu wanneer het voor jou tijd is om een nieuwe pagina toe te voegen aan je carrière? Lees verder om te leren wat de beste redenen zijn om nu van baan te veranderen. Als je een van de tien dingen herkenbaar vindt die hieronder worden beschreven, dan ben jij misschien wel toe aan een verandering in je leven.

1. Geen Mobiliteitsmogelijkheden
Heb je het gevoel dat je bent gestagneerd in je werk? Biedt je baan of bedrijf geen ruimte voor mobiliteit of groei? Als je vastzit in zo’n sleur en geen kans meer hebt op het krijgen van uitdagingen, dan is een verandering van baan de juiste beslissing op dit moment.

2. Het naar je werk gaan, maakt je ongelukkig
Als je dagelijks moeite hebt om naar je werk te gaan omdat je werk, je baas of je collega’s je ongelukkig maken, ongeacht de reden, dan moet je echt gaan nadenken over alternatieve banen.

3. Je salaris valt tegen of wordt niet meer verhoogt
Als je huidige baan, werkgever of carrière weinig winstpotentieel biedt of geen uitzicht geeft op een beter en hoger salaris, dan is een verandering van baan vaak de enige manier om dit doel wel te bereiken.

http://www.terborgh.nl